Баща може да попадне задълго в затвора и да загуби

...
 Баща може да попадне задълго в затвора и да загуби
Коментари Харесай

Подчинени на Путин пребиха 54-годишен мъж заради антивоенна рисунка на дъщеря му, в Руската терористична федерация, терористите са третирани като герои, а пацифистите – като престъпници

 Баща може да попадне задълго в пандиза и да загуби родителските си права, тъй като в клас неговата щерка е направила антивоенна рисунка. За следващия безразсъден случай на репресии в Руската терористична федерация оповестиха изданията " Спектр " и " ОВД-Инфо ", представени от Факти.
 
Алексей Москалев, гражданин на град Ефремов в Тулска област, беше упрекнат в " дискредитиране " на съветската войска, откакто щерка му Маша, ученичка в шести клас, нарисува пацифистка рисунка, с която се афишира срещу пълномащабната война, която Владимир Путин стартира непредизвикано против Украйна на 24 февруари 2022 година
 
54-годишният Алексей, който отглежда самичък своята щерка, става обект на брутални репресии от военнопрестъпния режим на Владимир Путин. Всичко стартира още през април 2022 година, седмици след нашествието, когато в час по изобразяване учителката на Маша дава задание на учениците да нарисуват нещо в поддръжка на съветските войски в Украйна. На рисунката на Маша се вижда украинският байрак и по какъв начин съветските бомби летят над главите на майка с дете. Изписано е било и " Не на войната " на съветски език. От този миг стартира кошмарът на Маша и татко ѝ.
 
 Рисунката на Маша Рисунката на Маша Източник: ОВД-Инфо
Учителката отива тичешком при шефа, показвайки рисунката на тийнейджърката. Извикана е полиция, а Маша е изведена от класната стая като нарушител. " Дъщеря ми е срещу войната и срещу кръвопролитията. Какво неприятно има в това? ", се чуди Алексей. Полицаите сформират протокол, разпитват очевидци, а бащата и щерка му са отведени към районното като терористи. Местният полицейски началник изнася лекция на Алексей по какъв начин " погрешно " възпитава детето си.
 
От този миг нататък Маша изпитва боязън да се върне в учебно заведение. Тя е била разпитана от сътрудници на ФСБ. Службите в продължение на месеци наблюдават това семейство, изпращат полицейски коли пред дома им, а преди няколко седмици правят обиск в жилището на Алексей. Униформените нахлуват вътре и стартират да претърсват шкафове, да късат картини от стените и да прекатурват мебелите.
 
Изземат всички спестявания на фамилията и снимат антивоенната рисунка на Маша. След това момичето е отведено краткотрайно в сиропиталище, а бащата – на разпит от ФСБ, на който е брутално обичай и измъчван. След като го пребиват, сътрудниците на ФСБ го оставят да лежи на пода и му пускат съветския химн.
 
Заради антивоенната рисунка и изявления в обществените мрежи Алексей и Маша са се трансформирали във врагове на путинския режим. Мъжът е упрекнат в " дискредитиране на армията " по член 280.3 от Наказателния кодекс на РФ. Алексей може да бъде наказан на три години затвор. След бруталния побой 54-годишният мъж бяга от град Ефремов с щерка си. Не е конкретизирано къде са в този момент, само че фамилията не е напуснало Русия.
 
В момента тече делото по обвиняване в " дискредитиране на съветската войска ". Адвокатът на Алексей се надява, че той ще бъде оневинен, тъй като ефикасна присъда ще бъде обсъждана като голяма контузия за детето, само че в Русия правосъдната система не е самостоятелна и може да се чака всичко.
На уеб страницата на учебното заведение в град Ефремов е оповестена фотография в поддръжка на " героите на спецоперацията ". На 13 декември 2022 година се е състояло празненство в поддръжка на армията на Путин под надпис " Zа мир, Zа Россию, Zа президента ". Това надалеч не е първият случай, в който възпитаник в Русия е третиран като нарушител, тъй като не желае да има война в Украйна.
 
В безумната паралелна реалност, в която съществува Руската терористична федерация, терористите са третирани като герои, а пацифистите – като нарушители. От началото на пълномащабната инвазия в Украйна са регистрирани над 70 000 военни закононарушения, осъществени от съветските окупатори, в това число убийството на 461 деца. Във федерацията е неразрешено потреблението на думата " война " за протичащото се в Украйна.
 
Военнопрестъпният режим на Путин, по подигравка на ориста, не желае съветската войска да бъде дискредитирана от жителите във федерацията, въпреки че целият свят към този момент е наясно в какво плачевно положение е тя. Шайката мародери и изнасилвачи трябваше да превземе Киев за 3 дни, само че към този момент година гледа украинската столица единствено на... рисунка.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР